Mladí kuchaři ze Slavkova obhájili vítězství v soutěži Trophée Mille. Míří na světové finále do Francie
Kraj Vysočina. nepublikováno
Foto: Kraj Vysočina.
Kraj Vysočina uspořádal spolu s partnery 6. ročník českého kola mezinárodní soutěže Trophée Mille. Stejně jako v loňském roce si vítězství vyvařil tým ze Střední školy Slavkov Austerlitz, kterou letos zastupovali Yaroslava Kelemen a Matěj Chvála. Tato dvojice zvedla nad hlavu putovní pohár a zúčastní se mezinárodního finále v Remeši. Stříbrná příčka patří střední škole ze Žďáru nad Sázavou a bronz OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava.
Finále šestého ročníku českého kola se konalo v pasáži jihlavského Cityparku a zúčastnilo se ho šest nejlepších týmů mladých kuchařů a cukrářů z celé republiky. Úkolem soutěžících bylo připravit dva chody – slaný a sladký – s využitím regionálních surovin z Vysočiny, jako bylo kuřecí maso, cibule, tučný tvaroh a vejce.
„Vítězové předvedli technicky precizní výkon a kreativitu, která obstojí i v mezinárodní konkurenci. Pevně věřím, že v Remeši uspějí,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Martin Kukla, který ceny osobně předal. Kromě trofeje Phillipa Milla získali vítězové i unikátní skleněnou cenu v podobě kuchařské čepice od sklárny Valner Glass, v jejíž dutině se ukrývá květ šafránu.
Výsledky českého finále Trophée Mille 2025
1. místo: Yaroslava Kelemen a Matěj Chvála, Střední škola Slavkov-Austerlitz
2. místo: Zuzana Losenická a Jan Novotný, Střední škola gastronomická A. Kolpinga Žďár nad Sázavou
3. místo: Gabriela Pospíchalová a Jonáš Kružic, OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava
Cena za spolupráci: Veronika Csernyanszká a Nicolas Partl, Labská SOŠ a SOU Pardubice
Porota složená z předních českých šéfkuchařů a cukrářů hodnotila techniku, chuť i prezentaci. O vítězích rozhodovali Jan Pýcha, Tomáš Popp, Lukáš Skála a Magdalena Murínová v čele s jihlavským šéfkuchařem Pavlem Marešem.
Doprovodný program Gurmet dne nabídl kuchařské exhibice i módní přehlídku inspirovanou cukrářským uměním. Vrcholem celodenní akce bylo slavnostní vyhlášení výsledků.
Do letošního ročníku soutěže se přihlásilo patnáct týmů z gastronomických škol z celé ČR. Do finále postoupilo šest z nich, čtyři z Kraje Vysočina.
HULMAN - kovošrot s.r.o.Pohořelice nabízí volné pracovní místo na plný úvazek (HPP). ➤ Náplň práce: - řezání materiálu kyslíkem a plamen - ruční manipulace s materiálem Při nástupu na pozici zajistíme profesní školení. …
Byl článek zajímavý?
Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.
19.7.2025 | Hustopeče opět přivítají špičku moravského vinařství Hustopeče se letos již pojedenácté stanou dějištěm nominačního kola Národní soutěže vín Velkopavlovické podoblasti.
6.10.2025 | A družstvo mužů oddílu stolního tenisu hustopečského Agrotecu s novou přezdívkou „hustopečské hyeny“ si jako maximální cíl před zahájením nové sezony vytklo získat vítězství v první lize mužů.
4.11.2025 | Série „Pervitin v regionech“ je původní analytický projekt Regionálních portálů. Na základě dat Policie ČR z let 2017–2025 přinášíme pohled na drogovou scénu v jednotlivých mikroregionech Jihomoravského kraje, tentokrát na...
Série „Pervitin v regionech“ je původní analytický projekt Regionálních portálů. Na základě dat Policie ČR z let 2017–2025 přinášíme pohled na drogovou scénu v jednotlivých mikroregionech Jihomoravského kraje, tentokrát na...